Joc - Adevăr sau provocare


Nume alternativ: Truth or Dare
Număr participanţi: 2+
Echipament necesar: sticlă

Participanţii se aşează într-un cerc, având o sticlă culcată în mijloc. Jocul începe când un jucător învârte sticla. El va întreba persoana către care "ţinteşte" sticla: "Adevăr sau Provocare?". "Ţintitul" trebuie să aleagă una din variante.
Dacă alege Adevăr, primul îi va pune o întrebare la care trebuie să răspundă sincer.
Dacă alege Provocare, cel care a învârtit sticla va alege două porunci, "ţintitul" trebuind să îndeplinească, la alegere, una din ele.
Apoi "ţintitul" învârte la rândul lui sticla şi jocul continuă.

Jocul poate fi neplăcut pentru cei mai timizi. De asemenea, întrebările pot deveni foarte personale/jenante, aşa că aveţi grijă cu cine jucaţi. Eventual puteţi stabili de comun acord ca tot ce se discută/face în timpul jocului să rămână între voi. Poate căpătaţi mai mult curaj dacă ştiţi că nu vor mai afla şi alţii aceste lucruri (e vorba şi de încredere aici).
În afară de aceste aspecte, jocul reprezintă o ocazie bună de a-i cunoaşte mai bine pe ceilalţi, dar şi pe tine. Cât de departe poţi merge? Cât de îndrăzneţ/îndrăzneaţă poţi fi?
Dacă aveţi un grup bine închegat şi deschis la astfel de "experimente", distracţia e garantată.

De asemenea, jocul poate fi jucat şi în cuplu... elementele picante ţin doar de imaginaţia voastră.

PS: pentru idei de porunci şi întrebări, puteţi folosi şi http://www.getdare.com/.

2 comentarii:

  1. bai in ce parte se invarte sticla in stanga sau in dreapta??:)) ca nu mio ramas asa clar.. si na nam mai putut a jucam jocu ast.. daca tot pui jocuri aici.. macar specifica tot.. ca sa putem juca cum trebe ca alfel ii naspa...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. poti invarti in ce parte vrei sticla . nu e o regula de cum sa se invarta sticla

      Ștergere